Prat Gran d'Encamp

Tercer Premi al Concurs d’Idees del Prat Gran del Comú d’Encamp.

“OZ, UN MÓN MÀGIC”

La nostra proposta comença tenint en compte la geometria de la parcel·la i els tres punts de referència de la zona: l’església de Santa Eulàlia, el pavelló esportiu i la piscina de la Mola. Com a resultat d’aquesta idea, s’ha creat un punt de trobada que unifica aquests vèrtexs. Es decideix ubicar a la nova àrea, aquells edificis que creen simbiosi amb el parc: el casal de joventut i el bar restaurant. Ambdós edificis es proposen amb cobertes inclinades transitables i verdes, podent accedir-hi a les mateixes des del punt més baix d’accés al parc. L’edificació no resta superfície de parc, n’afegeix a diferent altura, permetent gaudir de zones de gespa i de grades al costat del riu.

Els desnivells existents s’aprofiten per crear zones diferenciades. A la primera plataforma es situa el parc infantil amb illes de paviment tou (cautxú, sorra i graveta) i jocs de fusta. El casal i el bar restaurant amb zona lúdica es situen a aquest nivell. S’intercalen illes verdes amb grans arbres que donen ombra els dies més calorosos d’estiu.

Grades entre la primera plataforma i la tercera, amb la inclusió de tobogans, rocòdrom inclinat, cordes,… que permeten als pares seure en una posició elevada per observar els seus fills jugar.

A la segona plataforma es situa el parc de parcour, la zona específica pel jovent, que pretén crear un concepte de parc nou a Andorra. A la tercera plataforma, a nivell del carrer de nova creació i dominant tot el parc, es situa l’espai per a la gent gran, amb seient i zones ombrívoles, carrils de petanca, màquines de gimnàs específiques i el passeig arbrat del riu.

A la parcel·la en lloguer, s’ubica l’aparcament per a vuitanta vehicles, amb accés de vianants confrontat amb el punt d’accés al parc infantil; l’edifici del servei de circulació i la policia, i el parc d’agility, per a què la pròpia policia o els propietaris d’animals puguin practicar esport amb les seves mascotes.

Es potencia el manteniment dels arbres existents i la vegetació de ribera amb una combinació de materials com la lloseta de formigó i l’asfalt per a les zones de circulació de vehicles i persones, i una combinació de gespa i vegetació arbustiva amb sorra, graveta, cautxú i tarima de fusta.

Les àrees són multifuncionals: de relaxació, d’esbarjo, esportives, d’ús individual, participatives…

· Publicació a “L’Art de Viure” nº129

  • En col·laboració amb: E+D Interiorisme, Delia Córdoba, Enginyeria Clau, Salvador Aldosa
  • Any: 2020
  • Tipus de projecte: Concurs