Oculta informacióMostrar informació

Façana Capri

Després d’un procés administratiu llarg, es reprèn el projecte i l’obra de l’edifici Capri, iniciada a principis de l’any 2017. Partint de les mateixes premisses transmeses quatre anys abans, basades en la millora energètica de l’edifici i les instal·lacions, però amb l’evolució pròpia del gust estètic, es replanteja la composició del projecte, mantenint els mateixos materials escollits prèviament, per aïllar l’edifici amb una façana ventilada contínua.

Les plaques de fibrociment, de tres metres de llarg per un metre d’amplada, es tallen per a crear un patró horitzontal que regularitza el conjunt de les tres façanes de l’edifici, originalment en diferents plans, afegint sobrietat.

El vidre de colors es reserva per a emmarcar les dues cantonades, ressaltant les parts més visibles de l’edifici. És el contrapunt a les plaques de fibrociment: a l’horitzontalitat, a la monocromia grisa, a la textura rugosa i mat, així com a l’homogeneïtat. El vidre recull els colors de l’entorn natural, el blau del cel, els verds dels boscos i els marrons de les muntanyes, els quals canvien segons el reflex de la llum sobre ells, fins i tot quan és de nit.

Les xapes d’acer negre s’utilitzen en totes aquelles parts que no intervenen entre el diàleg de la placa i el vidre, amb la voluntat de fondre’s amb les fusteries, tant les noves de PVC amb alumini antracita, com les existents de fusta pintada, als locals de la planta baixa. El resultat estètic és el que es veu. El resultat funcional és el que se sent, tot i no veure’s.

La millora de confort tèrmic s’aconsegueix amb aïllaments de dotze centímetres en façana i de quinze centímetres tant a la coberta plana com a la coberta inclinada, així com en la instal·lació de fusteries de PVC amb alumini, de triple vidre. Aquesta millora contribueix per ser una disminució en el consum de calefacció, la qual es complementa substituint la caldera de gasoil per un sistema aerotèrmic.

· Publicació a “L’Art de Viure” nº118

  • En col·laboració amb: Enginesa
  • Any: 2018
  • Tipus de projecte: Rehabilitació